Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Acrypoli Politoerschilderij "Mon but est L'amour"

Prijs: € 1.365,-

228 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Goede staat

Unieke Politoerschilderijen.

Houdt u van abstracte authentieke schilderwerken?

Deze Unieke schilderingen, 40x30 cm, bestaan uit bijzondere afbeeldingen van Peter G. A. Bok met acrylverf op schellak en afgewerkt met schellak, (Politoertechniek) waarover jij je eigen fantasie mag laten gaan. Ingelijst in een zwart gepolitoerde baklijst.

 

Mijn kunstverhaal.

Kunst is meer dan decoratie of entertainment.

Kunst is de bewuste creatie van iets moois of betekenisvols met behulp van vaardigheid en verbeelding. Het omvat een breed scala aan menselijke activiteiten  waaronder schilderen, tekenen, grafiek, beeldhouwen, moderne mediakunst, theater, dans, muziek en zang, fotografie, film, architectuur, literatuur en poëzie.

Kunst geeft het leven betekenis. In een wereld waarin alles een direct nut of een functie zou moeten hebben, missen wij zingeving. Kunst inspireert, geeft energie en leidt tot nieuwe ideeën.

 

Tekenen deed ik al als kind. Ik gebruikte alleen potlood en dan nog alleen maar wat voor handen was.

Ik wist niet eens het verschil tussen h of HB of 4h. Het deed er niet toe, ik tekende. Ik had er moeite mee dat iedereen landschapjes en bloemen tekende en dat men dat op school ook van mij ook verwachte. Dus zette ik een keer een dikke stip op het blanke papier en schreef er onder “muis in een sneeuwveld” Dat werd me niet in dank afgenomen. Ik koos voor lijnen en gekke vormen, kleurrijk verdeeld over het papier.

Toch kwam het tekenen een tijd in de wachtkamer te staan. Ik ontdekte de muziek. Trompet, accordeon later elektronisch orgel en de piano. De opleiding orkestdirectie “HaFa” niet afgemaakt wel heel veel van geleerd. Ik tekende wel maar nu waren het noten, composities Sonate Helenique is nog een overblijfsel uit die tijd. Er zijn nog veel composities gevolgd in latere jaren.

 

Na het conservatorium heb ik me bekwaamd in het vak van pianostemmer en tot nu toe gepraktiseerd. In die periode heb ik het politoeren met schellak geleerd (French Polish) en diverse vleugels en piano’s zowel gereviseerd als het meubel opgeknapt doormiddel van politoeren met schellak. In de vrije tijd kwam ik er wel eens toe om weer wat te schilderen en dan koos ik voor portretten. Om me wat meer te bekwamen heb ik een cursus gevolgd in de fijnschilderkunst bij een school in Valkenburg-Limburg.

 

Door mijn werk als pianostemmer en politoertechniek kreeg ik de opdracht een groot meubelstuk te politoeren voor een van de paleizen van het Koninklijk huis. Politoeren met schellak is zo bijzonder. De betoverende glans die ontstaat is zo mooi, diep en uniek en doet zo warm aan. Er is geen lak die dit kan benaderen.  Ik kwam op het idee om het politoeren dichter bij de mensen te brengen. Het politoeren van meubels is heel duur. Toch wilde ik het mogelijk maken dat de liefhebber zich een politoerstuk kan aanschaffen. Ik kwam op het idee om schellakpolitoerschilderijen te maken. Ik dacht terug aan de schooltijd, de verwarrende lijnen en absurde beelden die ik tekende en bedacht dat ik dat kon brengen in “politoerschilderijen”. Acrylverf leent zich goed omdat het niet oplost door de schellak alcoholoplossing en het droogt snel zodat je door kan werken. Schellak is ook snel stof droog dus deze combinatie werkt prettig. Ik heb heel wat korte klassieke muziekstukken gecomponeerd welke voor mij een inspiratie bron zijn voor het maken van de schilderijen.

U ziet dus nu het resultaat van het kind zijn gepaard aan de ervaring van bijna vijfenveertig jaar politoertechniek.

 

Geniet van de afbeelding en laat je eigen fantasie de vrije loop over de betekenis ervan. Bezoek mijn website voor meer info. Dit zul je beslist interessant vinden. Op mijn Youtube kanaal vindt je zowel de schilderijen als de muziekcomposities onder Peter Bok Acrypoli.

Zie ook mijn website www.peterbok-kunstenmuziek.nl

Veel plezier met uw politoerschilderij.

 

Prachtig Acrypoli schilderij 30 X 40 cm. Incl. zwart gepolitoerde baklijst.

Hoogwaardig met schellak gepolitoerd acryl-schilderij. 
Uniek in deze schilderkunst.
Wordt geleverd met echtheids certificaat.

Een kunstwerk van Peter G. A. Bok
Vakman in Politoertechniek.

 

Beautiful Acrypoli painting 30 X 40 cm. incl. black polished frame.

High quality shellac polished acrylic painting.

Unique in this painting.

Comes with a certificate of authenticity.

 

An artwork by Peter G. A. Bok

Professional in French Polisch technique.

 

All paintings come with a certificate of authenticity.

Alle schilderijen worden geleverd met een certificaat van echtheid

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
18 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Apeldoorn
(Gelderland, Nederland)
Tel: 0615022849
  • 1 / 4
  • 2 / 4
  • 3 / 4
  • 4 / 4

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)