Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

MAN-RAY '63 "" THE TRAVELLER "" WOOD AND OIL PAINT 35 X 50

Prijs: Nader overeen te komen

731 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Goede staat

MAN-RAY '63 "" THE TRAVELLER "" WOOD AND OIL PAINT 35 X 50 CM€ 1.750,00 € 1.250,00 In de aanbieding

Man-Ray '63 "" The Traveller "" wood and oil paint 38 x 58 cm

 

Man Ray, geboren als Emmanuel Radnitzky (Philadelphia, 27 augustus 1890 – Parijs, 18 november 1976), was een joods-Amerikaans dadaïstisch en surrealistisch fotograaf en filmregisseur.Man Ray maakte zijn eerste belangrijke foto's in 1918. Man Ray schilderde en maakte installaties en avant-gardefilms.

Terwijl hij met zijn vriend Marcel Duchamp in New York woonde, richtte hij de Amerikaanse tak van de dada-beweging op. Deze beweging begon in Europa als een radicale afwijzing van de traditionele kunst. Man Ray was medeoprichter van een groep moderne kunstenaars genaamd Others.In de naoorlogse jaren hield hij zich niet meer met fotografie bezig, maar met de schilderkunst. Ook heeft hij sieraden en reproducties van de vroege dada-kunstwerken van zijn vriend Marcel Duchamp gemaakt. Zo werd ook de popart onderdeel van zijn artistiek spectrum. Man Ray noemde zich altijd schilder, maar zijn grote bijdragen aan de kunsten leverde hij op andere terreinen.

Man Ray ligt begraven op het Cimetière du Montparnasse in Parijs. Op zijn graf staat Unconcerned, but not indifferent. Zijn vrouw overleed in Parijs (januari 1991) en werd 79 jaar. Geen coa.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
6 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Amsterdam
(Noord-Holland, Nederland)
  • 1 / 3
  • 2 / 3
  • 3 / 3

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)