Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

kunst

Een groot blikken petroleumvat beschilderd als een blik “Campbell” soep. Refereert naar de schilderijen van Andy Warholl en de consumptie maatschappij

Prijs: € 250,-

622 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Goede staat

Te koop een groot blikken petroleumvat beschilderd als een blik “Campbell” soep. Refereert naar de schilderijen van Andy Warholl en de consumptie maatschappij.

Groot blikken petroleumvat beschilderd als een blik “Campbell” soep. Het is  fifties kunst  pop art en kost  maar 250 € incl btw. Het is mooi beschilderd met verf decoratief

Het zegelmerk op de doos is niet volledig waardoor het geen  echte warhol is ,er is geen  certificaat noch pedigree.

Warhol zocht als onderwerp een persoonlijk kenmerk dat hem zou onderscheiden van de anderen. Een binnenhuisarchitecte, Muriel Latow stelde hem voor dat hij de dingen zou schilderen waarvan hij het meeste hield. In eerste instantie noemde hij "geld". Toen ze zei dat hij iets moest schilderen wat mensen herkennen, een blik soep bijvoorbeeld, vatte Warhol dit letterlijk op, zoals hij wel vaker deed, en voor zijn eerste grote tentoonstelling schilderde hij zijn roemruchte Campbell's-soepblikken. Hij schilderde alle tweeëndertig varianten van Cambell soup. De blikken verschillen alleen in de titel van de soep (zoals Chicken, of Cream of Asparagus). De soepschilderijen kreeg Warhol in New York niet geëxposeerd, maar Irving Blum, die een galerie had in Los Angeles wilde ze wel exposeren. Sommige toeschouwers werden boos, anderen barstten in lachen uit. Een andere galeriehouder bij Blum in de straat, zette de soepblikken in de etalage en verkocht ze voor 20 cent. Vanuit de soepschilderijen ontwikkelde Warhol zijn latere stijl. Hij verving het schilderen van een kenmerkend onderwerp door het schilderen volgens een kenmerkende stijl, waarbij het handgemaakte stilaan op de achtergrond raakte. Warhol ging een variant van de zeefdruktechniek toepassen, de zijdedruk: hij werd meer en meer een bedenker van schilderijen in plaats van de schilder die zelf de kwast vasthoudt. Op het hoogtepunt van zijn roem had hij meerdere assistenten in dienst, die zeefdrukken produceerden volgens zijn aanwijzingen in verschillende variaties wat betreft kleuren en afmetingen.

De Campbell's Soup-blikken, functioneerden niet louter als illustratie van de commerciële industrie en publiciteit, maar maakten ook inherent deel uit van Warhols eigen leven en herinneringen. Als kind kreeg hij deze soep van zijn moeder wanneer hij ziek was en hij hield er nog altijd van als volwassene. Voor hem (en voor vele Amerikanen) representeerde de soep een thuisgevoel.  - “Campbell” soep.

groetjes

Frederik Cnockaert

Kunstrestauratie Kerat

Hoogweg 42

8940 Wervik

Tel. 056 22 67 97

GSM 0495 51 33 87

info@kerat.be

www.kerat.be

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Wervik
(West-Vlaanderen, België)
Tel: +32(0)56226797

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)