Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

kunst

Antieke kasten / Hollands mahonie 4-deurs Louis Seize hoekkabinet ca. 1790 (No. 191511)

Prijs: € 2.950,-

28 keer bekeken • Status: Actief

Omschrijving:

Het Hollands hoekkabinet heeft veel bergruimte en neem bijna geen ruimte in…


 • Strak 18e eeuws mahoniehouten Neoclassicistisch kabinet , een recht front met vier deuren, de overhoeks geplaatste zijstijlen overgaand in de blokpoten, hebben langs de boven en onderdeuren verhoogde cannelures.
 • De deuren met rechthoekige panelen en lijstwerk benadrukken in al hun eenvoud de hoogte van dit kabinet. Daardoor likjkt het kabinet nog slanker en statiger in de hoek te verrijzen.
 • Achter de deuren van de bovenkast 3 kleine laden voor het tafelzilver, daarboven 4 schappen. In de onderkast twee schappen.
 • Het kabinet zonder galerietje heeft een mooie verouderde kleur. De oorspronkelijke politoer in nog intact en heeft samen meer dan 200 jaar zonlicht voor een fijne oude kleur gezorgd. Het kabinet is overduidelijk ontsnapt aan de her-politoer drift uit de jaren ’80 en ‘90 van de vorige eeuw, toen veel Hollandse meubelen voor de toen heersende verzamellaars smaak opnieuw hoogglanzend helder rood werden gepolitoerd.
 • De kast is in goede en oorspronkelijke staat, enkele gebruikssporen en zoals gezegd in een prachtige oude kleur. Levering inclusief bijwerken gebruissporen en geheel fijn gepoetst. Inclusief passende sleutels.
 • Herkomst Hollands Neoclassicistisch / louis Seize, ca. 1780 - 1800
 • Afmetingen: front 0,10 + 1,04 + 0,10 m. X diepte midden door 0,66 m. of langs de muur ca. 0,85 m. - hoogte 2,36 m. • Toelichting op de maat: Uit de hoek gemeten langs de muur komt het kabinet links en rechts ca. 85 cm naar voren, dan haaks op de muur 10 cm daartussen het platte front van 1,04 m.Informatie

Met veel plezier hebben wij dit item is zo helder mogelijk en uitvoerig omschreven. Voorzien van datering, maten én prijs. Ook is de conditie omschreven en zijn plussen en minnen zo veel mogelijk vermeld. Daar is veel aandacht aan besteed, toch kan een (type)fout voorkomen. Melding stellen wij op prijs.

U vindt op de AntiekSite.nl onze uitgebreide collectie antieke kasten, bureaus, tafels, spiegels en andere antieke meubelen. Beslist geen kopie of repro maar uitsluitend unieke stukken.

Bekijken

Zonder afspraak bent u altijd welkom in onze “Villa Vol Antiek” tijdens onze openingstijden .

Antiek kopen blijft toch een beleving die niet alleen via de monitor kan. Gebruik de website ter oriëntatie, en breng daarna een bezoek aan onze showroom. Ons familiebedrijf AntiekSite.nl / De Dubbele Deur Antiek bestaat sinds 1982 en is gevestigd aan de Pascalweg 155 in Rotterdam.

Natuurlijk staan wij u ook graag telefonisch of per e-mail te woord wanneer u vooraf meer informatie wilt of vragen heeft.

Bel voor alle vragen met betrekking tot een opties, reservering of aankoop 010-432 20 74 of stuur een mail aan info@antieksite.nl

Wij zijn op werkdagen vrijwel altijd telefonisch bereikbaar van 9 tot 9 en op zaterdag van 10 tot 5 uur

Reserveren

Komt u van ver, specifiek voor één bepaald item, neem dan vooraf telefonisch contact met ons op. We kunnen dit item dan even voor u reserveren. Het zou jammer zijn wanneer u een reis maakt voor een verkocht stuk.

 

Kopen

Wanneer u bij bezoek aan onze winkel of opslag locatie tot aankoop over te gaan dan bieden ij u de volgende zekerheden


 1. Heldere en gegarandeerde omschrijving.
 2. Volledige garantie, elk meubel is geschikt voor dagelijks gebruik.
 3. Alle meubelprijzen zijn inclusief bezorging in Nederland tenzij anders aangegeven.
 4. Gegarandeerd geen verborgen gebreken.
 5. Kleinmeubelen die u zelf kunt vervoeren kunt u 7 dagen op zicht krijgen.
 6. Uw aankopen kunnen kosteloos worden opgeslagen tot het gewenste moment van levering. Handig bij verbouwen of verhuizen.


 

Wensen

Wij houden van antieke meubelen in de oorspronkelijke staat. Toch kan het soms uit praktisch oogpunt handig zijn een kleine aanpassing uit te voeren. Bureaus en (schrijf)tafels verhogen wij in overleg met de koper vaak enkele centimeters zodat het comfort optimaal is. Natuurlijk zodanig dat het nauwelijks te zien is en nog belangrijker: zodanig dat het kan altijd weer ongedaan gemaakt kan worden. Heeft u andere vragen over aanpassingen dan denken we graag met u mee. We houden dan rekening met u wensen maar zeker ook met de stem en aard van het meubelstuk. En soms laten we die laatste stem zwaarder wegen…

 

Bekleding

Alle antieke stoelen in onze collectie kunnen wij altijd herstofferen. Wij hebben een interessante collectie meubelstoffen. Afwerking, detaillering en zitcomfort en hoogtes natuurlijk naar uw wensen.

 

Aflevering

Het liefst leveren wij alle verkochte antiek meubelen of spiegels persoonlijk bij u thuis af. Dit betekent dat uw aankoop met de meeste zorg behandeld en vervoerd wordt. Natuurlijk plaatsen wij de antieke meubelen op de juiste plaats. Indien nodig worden uw aankopen ter plaatse gemonteerd en afgesteld. 

 

Goed bezig

Daarnaast zijn wij enorme fans van mooi verzorgd antiek in een fijne oude kleur met een overtuigend patina die tijd laat zien. De oorspronkelijke afwerking, dat is bij de mahonie en notenhouten meubelen meestal politoer en bij eikenhout vaak een was-afwerking. Deze afwerkingen hebben hun duurzaamheid inmiddels wel bewezen, en met een klein beetje aandacht kunnen ze zo de komende 100 jaar ruim trotseren. Een goede gedachte, duurzaamheid niet om dat het moet, maar omdat het normaal was. Wie antiek koopt is dus eigenlijk heel goed bezig.

 

 

De Dubbele Deur AntiekSite.nl – Pascalweg 155 – 3076 JN Rotterdam – 010 432 20 74

 

 

Specificaties:

 • Conditie: Gebruikt
 • Levering: Ophalen of Verzenden
 • SKU (eigen artikel code): 40639480


Reageer nu!

Contact-informatie

AntiekSite ( Bedrijf )
2 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Rotterdam
(Zuid-Holland, NL)
Tel: 0104322074

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)