Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

kunst

Antieke bureaus / Geen schrijftafel of trumeau maar Bonheur du Jour ca. 1840 mahonie (No.200251)

Prijs: € 2.750,-

163 keer bekeken • Status: Actief

Omschrijving:
Dit dames bureau verenigt de bureau en trumeau in een opvallend mooi en praktisch meubelstuk.
 


  • Damesbureau in mahonie met bloemmahonie en satijnhout. Op 2 sierlijk gebogen consoles rust het lade gedeelte met daarin een groen met goud gestempeld schrijfvlak. Door deze uit te schuiven ontstaat een werkplek waarop ook een kleine laptop kan staan. Daarboven in de ondiepere bovenkast eerst een platte lade over de volle breedte, dan twee deuren met spitbogen. Het vitrine- of boekenkast gedeelte heeft een contrastrijk interieur met licht geel satijnhout. Het bovenblad voorzien van een wit marmerblad. In de ondertafel, zoals een vroeg 19e eeuws trumeau betaamt een spiegelachterwand. Deze staat echter naarvoren waardoor hierachter een grote bergruimte ontstaat. Links en rechts zijn aan de zijkant een deurtje aangebracht die toegang geven tot twee kastruimtes met plankjes.
  • De spitsbogenruitjes hebben aan de binnenzijde bespanning op een prachtig raamwerkje. Op de meeste foto’s is dit uit genomen. Het is vooral leuk dat ze er na zo’n kleine twee eeuwen nog bij zijn. Er goed voor zorgen en goed bewaren is bij aankoop van dit meubelstuk zeker een opdracht! Maar er zijn vele mogelijkheden; de bespanning aanpassen aan uw wensen en interieur of zonder in gebruik nemen als vitrine-/ boekenkastje.
  • Deze antieke kast is in goede oorspronkelijke staat en politoer. Er zijn een aantal kleine punten die nog wat aandacht nodig hebben. De prijs is inclusief deze restauraties. En dit sieraad komt dan ook tiptop in orde bij u thuis te staan. Compleet passende oude, oorspronkelijke sleutels. Ruiten en spiegel authentiek.
  • Hollands periode 1825 - 1840
  • Afmetingen: 1,01 X 0,36 / 0,54 0,90 m. - Hoogte 1,58


Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • Levering: Ophalen of Verzenden
  • SKU (eigen artikel code): 40860027


Reageer nu!

Contact-informatie

AntiekSite ( Bedrijf )
2 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Rotterdam
(Zuid-Holland, NL)
Tel: 0104322074

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)