Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Voogd - Het Verzamelen van Antieke Nederlandse Klokken

Prijs: € 29,95

55 keer bekeken • Status: Actief

Een zeer toegankelijk boek voor de liefhebber en gevorderde verzamelaar dat de geschiedenis van het Nederlandse uurwerk op zeer boeiende wijze presenteert.
Naast een verhandeling over de historische ontwikkeling van de tijdmeting in Holland, worden ook de vele typen Nederlandse klokken uitvoerig behandeld, waarvan een aantal uurwerken die niet eerder zijn gepubliceerd.
Tevens geeft de auteur tips en handreikingen die zowel de beginnende als de ervaren collectioneur van pas zullen komen.
Antieke klokken zijn boeiend door de combinatie van techniek, beweging en klank, volkskunst, meubel-stijl, tijdsbeeld en vakmanschap van de maker. Ze informeren ons over tijd en soms zelfs over meer, zoals maanstand, dag-datum of de stand van planeten en sterrenbeelden. Vaak bieden ze ook vermaak, door een leuk mechaniek of een fraai ingebouwd speelwerk met mooie melodieën. Degenen die besluiten om één of meerdere klokken aan te schaffen en er voor te zorgen dat ze in goede conditie blijven, dragen bij aan het in stand houden van ons belangrijk nationaal cultureel erfgoed. Het verzamelen van antieke Nederlandse klokken is rijk geïllustreerd en behandelt de ontwikkeling van het Nederlandse uurwerk vanaf ca. 1656 tot 1870, van Haagse klok tot Friese stoelklok. Wat was het belang van de uitvindingen in de Gouden Eeuw op uurwerk-gebied van de Nederlandse natuurkundige Christiaan Huygens? Welke door de Verenigde Oost-Indische Compagnie uit de Oost aangevoerde materialen vinden we terug op antieke klokken uit die tijd? Deze en vele andere onderwerpen op klokkengebied komen in deze uitgave aan de orde, naast tal van tips en wetenswaardigheden over aanschaf, restauratie en relatie met klokken-antiquairs en restaurateurs voor zowel beginnende als gevorderde verzamelaars en liefhebbers van antieke Nederlandse klokken.

Schrijver : Jan Willem Voogd
Taal : Nederlands
Aantal pagina's : 264
Afbeeldingen : kleur
Band : harde band gebonden
Druk : 2007
ISBN : 9789055943920
Prijs € 29,95

Bijzonderheden : nieuw in originele gesealde verpakking

Reageer nu!

Contact-informatie

Ben Smits ( Bedrijf )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Tijnje
(Friesland, Nederland)
Tel: 0513571172

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)