Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Religieuze pendule met bronzen beeld

Prijs: Nader overeen te komen

143 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Goede staat

religieuze pendule
met bronzen beeld op een zwaar sierlijk voetstuk
leeftijd circa 1840 /1850
gestempeld uurwerk barbot
barbot maakte uurwerken en bronzen beelden
uurwerk is geheel nagezien
loopt en slaat prima
slaat ieder half uur en de hele uren op een brons verzilverde bel
totaal gewicht is circa 27 kilo
hoogte 72 cm breedte 36 cm diepte 25 cm
voorstelling = zie onder
---------------------------------------------------------------------------
Het discours over de universele geschiedenis is een boek geschreven door Bossuet in 1681 en toegewijd aan zijn leerling de dauphin van Frankrijk, zoon van Lodewijk XIV. Gepubliceerd in Parijs, er volledige titel verhandeling over universele geschiedenis aan Monseigneur de dolfijn: uit te leggen over de godsdienst en de wijzigingen van Imperiums: vanaf het begin van de wereld tot het rijk van Karel de grote.
Presentatie [Bewerken | ] Wijzig de code [ ]
Het boek is verdeeld in drie delen: "The times", "De Suite van religie" en "Les rijken." Het eerste deel vertelt de belangrijkste gebeurtenissen die plaatsgevonden sinds de schepping van de wereld hebben; het tweede deel beschrijft de komst van het Christendom, voorafschaduwing door Mozes, en de overwinning van dekatholieke kerk ; het derde deel richt zich op de beeltenis van de opkomst en ondergang van de rijken van deoudheid, uiteindelijk verenigd door hetRomeinse rijk, die zelf deevangelie -omroep1.
Het doel van de auteur is apologetiek in de zin dat de geschiedenis van de mensheid vanaf het begin tot het bewind van Karel de grote wordt beschouwd als een manifestatie van de goddelijke voorzienigheid : Bossuet, geschiedenis antwoorden naar een plan van God, die tussenbeide kwam er om te zien van de triomf van het christendom1.
Aanpak van haar toneelwerk, die op dezelfde tijd zijn leerling, de Grand Dauphin, voorbestemd om de Koning van Frankrijk, de auteur concludeert: "terwijl u zien ze vallen [de rijken] bijna allemaal zelf, en u zult zien dat de godsdienst wordt opgevat. door zijn eigen kracht, je gemakkelijk connoistrez hoe groot is solide, en waar een verstandig man zijn hoop moet zetten. »
Anne Regent-Susini, van deUniversiteit Sorbonne Nouvelle - Paris 3, ziet in het discours over de universele geschiedenis onderwijs van visuele volgorde plaatst gebeurtenissen in perspectief, zoals in een picturale vertegenwoordiging, met het oog op weergegeven in de rijen van de tabel2. In dit, is Bossuet toegewijd aan het helpen van de toekomstige koning van Frankrijk dichter bij het oogpunt van God2.

Op uw verzoek kan het aangetekend/ verzekerd worden verzonden via POSTNL kosten afhankelijk van het gewicht conform tarieven postnl.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
1 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Heinkenszand
(Zeeland, Nederland)
Tel: +31615161760

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)