Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Brugge. De Burg. 1827 (Le Bourg à Bruges)

Prijs: € 22,-

88 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Minder goede staat

Litho van Jean-Baptiste Madou naar een tekening van August de Peellaert.


Afkomstig uit: Jean J. de Cloet. Chateaux et monumens des Pays-Bas faisant suite au voyage pittoresque, dédié à S.A.R. la Princesse d'Orange. Bruxelles: J.B.A.M. Jobard, 1827-1829, 2 banden.


Grote prentenreeks, oorspronkelijk in afleveringen gepubliceerd.

De litho’s uit de prentenreeks zijn gemaakt naar tekeningen van Luitenant-kolonel C. Howen.

 

De meeste litho’s zijn van de hand van Jean-Baptiste Madou. De overige zijn gemaakt door A. van Afferden, Bertrand, Colleye, T.S. Cooper, Goetgebuer, Jean-Louis Van Hemelryck, Jobard, Kreins, C.V. Labarge, Lemaître, de Looze, de Marbaix, Mogford, Moreau, Pingret, Roux, C.H. Smith, C.A. Snoeck en Sturm.

 

Weinig voorkomende prent. 13,3 x 19,9 cm. Ruime marges.
Voornamelijk in de marges kleine oxydatievlekjes die gewoon zijn bij het gebruikte, 200 jaar oude papier. Klein gaatje in de lucht rechtsboven; alleen tegen het licht te zien. Verder goede staat.

 

Bieden vanaf € 22.
Verzendkosten (vanuit Nederland) voor rekening van koper.


De Burg is een plein en voormalige vesting in Brugge. Oorspronkelijk was De Burg omwald en voorzien van toegangspoorten.
Het gebied, gelegen aan de Romeinse weg van Oudenburg naar Aardenburg, behoort tot de oorspronkelijke kern van Brugge. De versterkte burcht was gelegen op de kruising van de vroegere Romeinse weg Oudenburg-Aardenburg en de Reie, een riviertje van Torhout tot de zeearm (het Zwin). De oppervlakte bedroeg ongeveer 1 ha.
In de 10de eeuw werd de Burg een machtscentrum met keizerlijke allures. Van de 11de tot het einde van de 13de eeuw bevond zich aan de westzijde van het plein een van de residenties van de graven van Vlaanderen.

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
7 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Utrecht
(Utrecht, Nederland)
Tel: 0627909645
  • 1 / 3
  • 2 / 3
  • 3 / 3

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)