Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

kunst

Oude Japans Bizen Steenwaar "Stier" by Yunkei Kimura 15th.

Prijs: € 75,-

310 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Goede staat

Te koop: b5.

Een pracht oud japans bizen steenwaar beeld van een stier, omdat een stier een imposant dier is, meestal de ene bevruchter van een kudde, wordt hij in sommige culturen vereerd als symbool van mannelijke kracht en vruchtbaarheid. En is hij verbonden met verschillende goden. Tevens het sterrenbeeld Taurus.
Bud­dha was said to have been born, enlight­ened and died in the month of may. He has long been asso­ci­ated with the sign tau­rus. His enlight­en­ment is seen in the theme of tau­rus, which is illumination. Dit beeld heeft het blindstempel van de japanse artisan "Kimura Chojiroyukei xv", (yukei the 15th. Geb. 1930), Master artisan at the korakuen kiln, wich is one of bizens oldest and the original home to the first kimura potters, part of the famous six families of bizen.
het beeld weegt 1520 gram en is 24 cm lang en 16 cm hoog, heeft een mooi patina en is in goede staat. Een pracht aanvulling voor uw verzameling. Bizen ware (bizen-yaki) is een soort japans steenwaar welke herkenbaar is aan zijn ijzerhardheid en door zijn rood bruine kleuren, geen glazuur en de vele kleurschakeringen veroorzaakt door het houtverbrandingsproces.
Bizen is genaamd naar het dorp imbe in de okayama provincie.
Dit kunst-aardewerk is japans oudste aardewerk techniek, dat wordt gebruikt sinds the heian periode, die begon in het jaar 794 ad. Bizen is 1 van de oudste zes overgebleven ovens, die vanaf de middeleeuwen nog in gebuik zijn.
bizens uiterlijke kenmerken zijn geheel afhankelijk van de oven effecten, wordt de oven gestookt met dennehout dan geeft dat een Goma effect, wordt er sesame zaad aan toegevoegd dan geeft dat een soort glazuur plekken, soms worden de af te bakken stukken in rijststro gewikkeld wat weer een ash effect geeft, ook de individuele plekken in de oven (temparatuur verschillen) geven veel verschillende eindresultaten.
door de specifieke kleistruktuur die gebruikt wordt, moeten de ovens langzaam en lang worden gestookt, gewoonlijk 10 tot 14 dagen, doordat er 24 uur per dag 10 tot 14 dagen wordt gestookt, gebuikt men duizenden kilo's hout per keer, daarom worden de ovens maar 2 keer per jaar gestookt.
Door dit alles is de bizen-stoneware zeer geliefd bij een steeds grotere groep verzamelaars, en de voorwerpen die oud/zeldzaam zijn en/of bij de bekende master-pottenbakers zijn gemaakt, bereiken soms hoge tot zeer hoge prijzen.
Sommige voorwerpen zijn gemerkt door de master, andere weer hebben het merkteken van de kiln/ de oven, (pottenbakkerij)

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
11 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Maarssen
(Utrecht, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)