Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

Bronzen beeld van oosterse danseres - buikdanseres - Salome

Prijs: Nader overeen te komen

101 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Goede staat

Majestueus bronzen beeld van Salome
Beeld in museum kwaliteit brons.

 

groot bronzen beeld, danseres, buikdanseres, oosters, oosterse danseres, exotisch, Salome,

 

Om u een idee te geven hoe indrukwekkend die beeld wel is, kan u zich best voorstellen dat Salome (zonder sokkel) rechtopstaand 72 cm hoog zou zijn. Met andere woorden: bijna half zo groot als de werkelijke Salome !

 

Zoals U op de foto's kan vaststellen is dit waarlijk een uitzonderlijk mooi en gedetailleerd uitgevoerd beeld.

 

Deze bekoorlijke, verkwikkende, prachtige topless danseres stijgt op uit een knielende positie, haar krachtige en sensuele dijen laag naar de grond lopend terwijl ze elegant achterover leunt en langzaam haar perfecte borsten schudt.


Vol vertrouwen strekt ze haar armen naar buiten uit zonder enige rem, terughoudendheid of schaamte. Met haar vrijgevochten karakter geniet ze ervan haar borsten te showen, wetend dat de kleine lendendoek ook haar benen volledig onbedekt laat. Ze is zelfverzekerd, zorgeloos, zich bewust van de schoonheid van haar jonge lichaam en het effect dat het uitoefent op iedereen die haar observeert en bewondert.

 

Het zeldzame grote bronzen art-decobeeld is met de hand gemaakt en gegoten in hoogwaardig brons met behulp van de verloren wasmethode. Voorzien van multi color patina, staat het op een massief zwart marmeren voet. Het weegt 25 kg en meet 58 x 50 x 41 cm.

 

Het beeld werd halverwege de 20e eeuw gekocht in Porto, Portugal en later verworven door een Spaanse antiquair. Het is in zeer goede staat, maar vertoont sporen van eerdere restauratie.

 

"Salome" is een fantastisch bronzen beeld van een semi-naakte prachtige exotische danser in Egyptische hoofdtooi afgebeeld in een dramatische danspose met uitgestrekte armen.

 

Het beeld toont Salome die danst in het paleis vanHerodes Antipas in Machaerus, Palestina op Feestdag, 24 juni 30 na Christus. Herodes vermaakte gasten om zijn verjaardag te vieren. Nadat ze het hoofd van Johannes de Doper op een dienblad heeft ontvangen, besluit Salome haar zegevierende dans met een triomfantelijke, sensuele en uitbundige houding, wat de finale is van haar optreden.

 

De charmante jonge vrouw is gewoon prachtig, verleidelijk en meeslepend. Het standbeeld geeft beweging, gratie en sentiment weer op een uitstekende manier. Als we naar het dansende meisje kijken, begrijpen wij hoe koning Herodes onmiddellijk verliefd werd op dit betoverende wezen en haar niets kon weigeren.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
11 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Nederhasselt - Ninove
(Oost-Vlaanderen, België)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)