Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

kunst

Antiek bronzen beeld van zegevierende kruisvaarder

Prijs: € 450,-

419 keer bekeken • Status: Actief

Uitzonderlijk 19e eeuws bronzen beeld van een gevechtsscene waarin een kruisvaarder een moslim strijder verslaat.

Hier is waarschijnlijk een van mijn meest magnifieke bronzen beelden. In zijn afbeelding evoceert het de sagen over de historische kruistochten, toen christelijke ridders een godsdienstoorlog voerden tegen de moslims in een heldhaftige poging om het Heilige Land te veroveren.

Deze sculptuur is een van mijn fijnste, meest gedetailleerde bronzen beelden. De grafische historische context is op zijn zachtst gezegd dramatisch. Het beeldt een kruisvaartridder uit die op het punt staat om een gevallen Saraceense krijger te doden.

De afbeelding van dreigende gewelddadige dood is enigszins kil. De Saraceen probeert het wapen van de kruisvaarders nog tegen te houden met zijn gebroken dolk, maar het is duidelijk te laat.

 

Vooral liefhebbers van geschiedenis en esthetiek zullen dit brons het meest waarderen. Het werd waarschijnlijk in het laatste deel van de negentiende eeuw, misschien begin van de twintigste eeuw gegoten. Het meet ongeveer 28 cm vanaf de onderkant van de basis tot de bovenkant van de arm van de ridder die het wapen vasthoudt. De basis is ongeveer 27 cm lang en 10 cm diep.

 

Het stuk is niet ondertekend, maar is duidelijk gebeeldhouwd door een meester. De detaillering is gewoonweg indrukwekkend! Kijk goed naar de maliënkolder die gedragen wordt door beide strijders.

 

We hebben hier zonder twijfel een opmerkelijk bronzen beeld waarvan de trotse bezitter zou zich buitengewoon gelukkig mag prijzen.

 

 

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
10 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Nederhasselt - Ninove
(Oost-Vlaanderen, BelgiŽ)

Biedingen

Nog geen biedingen geplaatst

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)