Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

kunst

2-delige Buste boeren Vrouw / Marmer (2e helft 19e eeuw)

Prijs: € 1.290,-

67 keer bekeken • Status: Actief

Omschrijving:


Een grote buste van een jonge, boeren vrouw, mogelijk de personificatie van de Oogst, op een zwarte marmeren zuil. Het haar is gedeeltelijk bedekt met een doek en in de sokkel bevinden zich korenaren, als verwijzing naar de oogst. Het klassieke gezicht is zeer gedetailleerd en bedreven uitgewerkt.

Het beeld is vervaardigd in de 2e helft van de 19e eeuw, uit 2 delen marmer: nek en hoofd in glad, verfijnd afgewerkt marmer, het borststuk van ruw, onafgewerkt marmer. De beeldhouwer heeft gekozen om het onderste deel niet af te werken (vanwege het fraaie contrast of is hier niet toe in staat geweest).

Het beeld is in goede staat; aan de achterzijde van het onderstuk wat kleine randbeschadigingen (zie foto's). De zwart marmeren zuil is er later bijgezocht. In huidige staat, eerder gewaardeerd op Ä3.500. Afm. buste (B x D x H) ca. 40 x 23 x 63 cm, Zuil (Diameter x H) ca. 35 x 80 cm. Bieden vanaf Ä1.100.

Kunst-Makelaar [.NL] - onderdeel Umecom B.V., Makelaar in Roerend Goed - bemiddelt in de verkoop van Kunst & Antiek. Ook uw verkoop uitbesteden? Liefhebber van oude Meubels, Klokken, Beelden, Schilderijen, e.d.? Kijk op de website voor informatie en aanbod.

Verzending mogelijk: kosten koper, nader te bepalen.

Specificaties:

  • Conditie: Gebruikt
  • Levering: Ophalen of Verzenden


Reageer nu!

Contact-informatie

Umecom BV ( Bedrijf )
2 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Delfgauw
(Zuid-Holland, NL)
Tel: 0158080147

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)