Tweedehands

Dé gratis verkoopsite gericht op particulieren

kunst

Pracht grote Japanse Bizenware Chawan, 16,3 cm x 5,7 cm.

Prijs: € 25,-

252 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Goede staat

aangeboden:

Pracht grote Japanse Bizenware Chawan, 16,3 cm x 5,7 cm.
de chawan is gesigneerd.

Bizen ware (,Bizen-yaki?) is een soort Japans Steenwaar welke herkenbaar is aan zijn ijzerhardheid en door zijn rood bruine kleuren, geen glazuur en de vele kleurschakeringen veroorzaakt door het houtverbrandingsproces.
Bizen is genaamd naar het dorp Imbe in de Okayama provincie.
Dit kunst-aardewerk is Japan's oudste aardewerk techniek, dat wordt gebruikt sinds the Heian periode, die begon in het jaar 794 AD. Bizen is 1 van de oudste zes overgebleven ovens, die vanaf de Middeleeuwen nog in gebuik zijn.
Bizens uiterlijk zijn geheel afhankelijk van de Oven effecten, wordt de oven gestookt met dennehout dan geeft dat een “Goma” effect, wordt er sesame zaad aan toegevoegd dan geeft dat een soort glazuur plekken, soms worden de af te bakken stukken in rijststro gewikkeld wat weer een ash effect geeft, ook de individuele plekken in de oven (temparatuur verschillen) geven veel verschillende eindresultaten.
Door de specifieke Kleistruktuur die gebruikt wordt, moeten de ovens langzaam en lang worden gestookt, gewoonlijk 10 tot 14 dagen, doordat er 24 uur per dag 10 tot 14 dagen wordt gestookt, gebuikt men duizenden kilo’s hout per keer, daarom worden de ovens maar 2 keer per jaar gestookt.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
12 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Maarssen
(Utrecht, Nederland)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)