Tweedehands

Dé gratis verkoopsite voor Nederland en BelgiŽ!

kunst

Bronzen beeld van kartuizerpaard met ruiter en faralaes (flamenco danseres)

Prijs: € 1.750,-

56 keer bekeken • Status: Actief

  • Staat:
  • Goede staat

bronzen beeld van de prestigieuze beeldhouwer Eduardo Soriano Menéndez (1941/2007), gemaakt in de gieterij van Torrejón de Ardoz, Madrid.

Dit ruiterstandbeeld in hoogwaardig brons stelt een jonge Andalusiër voor op een kartuizerpaard, vergezeld van een flamencodanseres (faralaes).

Materiaal: brons
Uitvoeringstechniek: gegoten brons, verloren was.

gesigneerd en gedateerd werk: Soriano 1992
Beperkte oplage, serienummer: 48/50
Wordt geleverd met echtheids certificaat van de gieterij
Herkomst: private verzameling (Spanje)
Afmetingen : Hoogte 40 cm, Lengte 35 cm, Breedte 17 cm
Gewicht: 10.5 kg
Staat van bewaring van het standbeeld: excellent

Het beeld is afkomstig uit een privé verzameling in Spanje. Het is deel van een beperkte uitgave (nr 48/50) en gesigneerd door de kunstenaar. Het wordt geleverd met een echtheidscertificaat én stempel van de gieterij op het beeld.
Staat van bewaring: excellent
Levering: het houten voetstuk op de afbeelding is NIET INBEGREPEN.

Af te halen bij mij in Ninove

Eduardo Soriano begon zijn artistieke activiteit door sculpturale activiteiten uit te voeren in de werkplaats van zijn familie, waar hij de technieken van hout- en steensculptuur leerde. Later begon hij de studie van de beeldende kunsten te verdiepen, door de vaardigheden toe te passen die hij eerder had verworven bij 
het uitvoeren van plastische kunstwerken.

In 1966 verhuisde hij naar Parijs en werkte er voor een aantal van de meest prestigieuze Franse ateliers, zoals Susse Fondeur 7 (Arcueil), Blanchet et Cia (Bagnolet), Ets. Valsuani & Fils (Clichy), etc. Waar hij zijn artistieke horizon verbreedde, maar vooral ook ervaring verwierf met de oude bronzen giettechniek met verloren was en zo in de voetsporen stapte van de grote meesters als Rodin, Zadkine Henry Moore, Giacometti, etc.

In 1974 keerde hij terug naar Madrid (Spanje) en richtte hij zijn eigen werkplaats op. Gefascineerd door de nobelheid van het brons en de veelheid aan mogelijkheden van artistieke expressie, gebruikt hij dit metaal om de geest van mens en natuur in dezelfde smeltkroes te combineren.

Soriano heeft grote individuele en collectieve tentoonstellingen georganiseerd in Madrid, New York, Parijs, Brussel, Panama, enz.

Eduardo Soriano was in de eerste plaats een beeldhouwer die niet wilde vasthouden aan één bepaalde stijl en weigerde de hedendaagse artistieke trends te volgen. Hij is zich altijd bewust geweest van het feit dat de dwang van kortstondige trends de vrije uitdrukking van inspiratie verhinderen en creatief werk vernietigen.

Veel van zijn artistieke werk was gewijd aan de paarden, de dieren die hij bewonderde vanwege hun schoonheid en adeldom. Hij realiseerde vele kleine werken, maar ook een aantal monumentale werken.

Reageer nu!

Contact-informatie

( Particulier )
9 jaar actief op Tweedehands.net
Bekijk alle advertenties

Nederhasselt - Ninove
(Oost-Vlaanderen, BelgiŽ)

Opties voor deze advertentie

Advertentie van Tweedehands.net
Favorieten (0)